Werkbezoek CBR aan motoraanpasbedrijf MMvG Assen

Woensdag 12 oktober ging CBR-directeur Alexander Pechtold met collega’s van de divisie Rijgeschiktheid op werkbezoek bij ‘Motor Mobiliteit voor Gehandicapten’ (MMvG) in Assen. MMvG bestaat uit vakfanaten en pioniers die het, sinds 1995, voor de gehandicapte mens in veel gevallen mogelijk maken om te kunnen (blijven) motorrijden.

Gesproken werd over de eindeloze mogelijkheden over het aanpassen van motoren. Bestuurders die met verschillende handicaps toch kunnen motorrijden. En de unieke en noodzakelijke samenwerking tussen de motoraanpasser MMvG, orthopedisch instrumentmaker Stel Orthopedie, rijschool Koops, Lukens Tuning Service en het CBR.

Het CBR is nauw betrokken bij het MMvG. De afdeling DPR van Rijgeschiktheid zoekt samen met MMvG naar de mogelijkheden om klanten met een beperking veilig de weg op te laten gaan. Ook beoordeelt DPR of de klant met aanpassingen net zo veilig kan rijden als een bestuurder zonder beperkingen op een motor zonder aanpassingen.

De samenwerking tussen de verschillende bedrijven die het motorrijden voor gehandicapten mogelijk maken, is een voorbeeld van een optimale ketensamenwerking die is ontstaan door bevlogenheid en betrokkenheid van deskundigen die hun vakkennis en ervaring inzetten voor mensen met een al dan niet aangeboren beperking en die als grootse wens hebben om (te blijven) motorrijden.

Tijdens het werkbezoek waren twee bestuurders aanwezig die zelf een aangepaste motor hebben. Een dame met een dwarslaesie vertelde hoe zij met haar motor met zijspan het gevoel van vrijheid heeft teruggekregen. De andere aanwezige klant heeft een armprothese. Hij vertelde dat de motor voor hem staat voor vrijheid en onafhankelijkheid. Het kunnen blijven motorrijden heeft hem zijn levenslust teruggegeven.

Alle aanwezigen kijken terug op een informatieve en leerzame dag. Ieder was onder de indruk van de mogelijkheden én van de impact die de aanpassing heeft op het levensgeluk van iemand met een beperking die toch kan (blijven) motorrijden.