Motorrijbewijs halen met code 80 vanaf 21 jaar?

Met de code 80 is het mogelijk te starten met motorrijbewijs A als je 21 jaar bent. Na het afronden van de rijopleiding ontvang je de code 80 op je rijbewijs. Hiermee mag je op motoren rijden die in de categorieën A1 en A2 vallen én motoren met drie wielen die zwaarder zijn dan 15 kW.

Wil jij het A-rijbewijs met code 80 halen? De rijopleiding bestaat uit 3 onderdelen:

    • Theorie-examen;
    • Praktijkexamen Voertuigbeheersing (AVB);
    • Praktijkexamen Verkeersdeelname (AVD).

Theorie

Hoe gaat het in zijn werk?

Het eerste verplichte onderdeel om het motorrijbewijs te halen is het theorie-examen. Bij Koops Novl opleidingen kun je leermateriaal en theorieboeken bestellen, dit kan op onze vestiging in Assen.

Wij kunnen ook makkelijk het reserveren van een theorie-examen voor jou regelen. Zo heb je er geen omkijken naar en hoef jij je alleen te focussen op het halen van je theoriecertificaat.

Wil je (eenvoudig en snel) online een theorieproduct naar keuze kopen? Dat kan via onze webshop (zie link hieronder). Veel succes met oefenen!

Praktijk

De praktijkopleiding wordt gegeven vanaf een volgmotor door enthousiaste KNMV-gediplomeerde docenten. Dit houdt in dat je les krijgt van een docent die ook voor de KNMV voortgezette opleidingen verzorgt en daardoor meer met motorrijden heeft dan alleen de basisopleiding. Je krijgt de opdrachten door middel van een draadloos communicatiesysteem. Tijdens de opleiding worden verschillende onderdelen behandeld zoals kennismaking met en uitleg van de motor, bijzondere rijeigenschappen, bijzondere verrichtingen en inzicht in het verkeer. Bijzondere aandacht wordt besteed aan voertuigbeheersing, anticiperen, ongeval vermijdend rijden (risico perceptie) en mentale training. Een motorrijopleiding betekent bij Koops Novl opleidingen niet alleen het halen van het rijbewijs, wij geven je bagage mee in de vorm van een gedegen opleiding om de machine de baas te blijven.

Doorstromen vanaf A1-rijbewijs of A2-rijbewijs

Als je al het motorrijbewijs A1 of A2 hebt dan kun je deze om laten zetten naar Motorrijbewijs A met code 80. Je doet hiervoor een nieuw praktijkexamen, maar dan in de categorie A. Je kunt examen doen vanaf 21 jaar. Met A2 kun je ook wachten tot je dit rijbewijs 2 jaar hebt en dan praktijkexamen doen voor het volledige A-rijbewijs. Vanaf je 24e verjaardag, of 2 jaar nadat je het rijbewijs A met code 80 hebt gehaald, wordt dit automatisch omgezet in een volledig A-rijbewijs.

Voor meer informatie kun je ook hier klikken, deze informatie komt van de rijksoverheid.