78-BNN-6

Veilig rijden, brandstof besparen en vriendelijk zijn voor het milieu. Dat leren vrachtautochauffeurs in deze praktijkopleiding. Een kleine verandering in rijgedrag levert grote voordelen op voor zowel de werkgever als het milieu.

Vooral chauffeurs hebben met een juiste, getrainde rijstijl een gunstige invloed op het brandstofverbruik. De rijstijl van Het Nieuwe Rijden (HNR) combineert brandstofbesparing en veiligheid op optimale wijze. Door verandering in rijgedrag kun je maar liefst 10 tot 15 procent brandstof besparen! Dat betekent niet alleen financieel voordeel voor het bedrijf, maar ook voordeel voor het milieu. Bovendien is Het Nieuwe Rijden een veiligere manier van rijden. Genoeg redenen om de stap naar Het Nieuwe Rijden te maken.

Voor wie?

Deze opleiding is geschikt voor chauffeurs die in het bezit zijn van een geldig rijbewijs C/CE/D en minimaal 2 jaar werkervaring hebben. De opleiding kan worden uitgevoerd met een voertuig van Koops Novl opleidingen of een eigen voertuig. De eigen vrachtauto of personenbus moet 2 goedgekeurde zitplaatsen hebben.

Resultaat:

Kandidaten passen rijtechnieken toe waarmee ze energiezuiniger en minder milieubelastend rijden. De kostprijs per kilometer wordt hierdoor lager. Daarnaast zijn ze in staat meer anticiperend te rijden, wat de veiligheid verhoogt.

Buschauffeur worden (D)?
Vrachtwagen rijbewijs CE met trekker of oplegger

Onderwerpen die behandeld worden:

  • Het principe van specifiek brandstofverbruik;
  • Brandstof besparende rijstijl;
  • Voertuig en chauffeur;
  • Invloeden van weer, weg en verkeer op brandstofverbruik;
  • Techniek en uitvoering van het voertuig;
  • Invloed van de chauffeur op het brandstofverbruik;
  • Anticiperend rijgedrag.

Afsluiting

Er is geen examen verbonden aan deze opleiding. De kandidaat ontvangt een bewijs van deelname. Indien gewenst wordt er ook een beoordelingsrapportage gemaakt en teruggekoppeld naar het bedrijf. Op deze manier kunnen de resultaten een vast onderdeel van de bedrijfsvoering worden.

Locatie

Opleidingscentrum: Koops NOVL Opleidingen, van Vlissingensstraat 45 a Assen, Willem de Mérodelaan 2 Uithuizermeeden of op locatie van de klant.

Deelnemers

Dagopleiding: 2 kandidaten per instructeur/voertuig.
E-learning opleiding: 1 kandidaat per instructeur/voertuig.

Startdatum

In overleg met Koops NOVL Opleidingen.

Materiaal

Je rijdt met de vrachtauto of personenbus van Koops NOVL Opleidingen of met eigen voertuig mits deze aan de eisen voldoet.

Subsidie

Transportbedrijven die bijdragen aan het SOOB-scholingsfonds kunnen in aanmerking komen voor een stimuleringspremie op de opleidingsprijs en een bijdrage in de verletkosten. Het huidige subsidiebeleid van het SOOB wordt gewijzigd. Voor de meer informatie klik HIER. Koops NOVL Opleidingen kan niet aansprakelijk gesteld worden voor het wel of niet ontvangen van SOOB-subsidie.

Inschrijving voor particulieren of BTW vrijgestelde bedrijven

W01 Code 95 Het nieuwe rijden - voertuig opleider €362.5 excl. BTW
W01 Het Nieuwe Rijden - Vrachtauto voertuig opleider - E-learning €302.5 excl. BTW