Met de BHV cursus zorg je ervoor dat jij of werknemers kunnen handelen bij ongevallen. Deze opleiding en kennis is niet alleen handig om te hebben, ook verplicht de Bedrijfshulpverlening Arbeidsomstandighedenwet werkgevers om de bedrijfshulpverlening te regelen. Afhankelijk van de omvang van het bedrijf en aan de hand van een risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) dienen een aantal werknemers als bedrijfshulpverlener (BHV-er) te worden aangesteld. Daarbij is het van belang dat bedrijfshulpverleners jaarlijks hun kennis en vaardigheden opfrissen door het volgen van de opleiding Bedrijfshulpverlener Nascholing.
Je leert tijdens de cursus BHV Bedrijfshulpverlener om de taak van hulpverleningsdiensten (brandweer, ambulance) over te nemen tot het moment dat deze aanwezig zijn. Bedrijfshulpverleners moeten in de tijd tussen het alarm en de aankomst van de hulpverleningsdiensten een beginnende brand bestrijden, zo nodig het gebouw ontruimen, gewonden verzorgen, communiceren en samenwerken met de hulpverleningsdiensten.
Deze opleiding kan ook meetellen voor de nascholing van chauffeurs (code 95).
STAP-budget
Met het STAP-budget kun je €1000,- subsidie ontvangen vanuit de overheid om een opleiding of cursus te gaan volgen. Ook voor een aantal van onze opleidingen kun je €1000,- STAP-budget ontvangen. Hierdoor kun je een aantal van onze opleidingen zelfs helemaal kosteloos volgen. Benieuwd om welke opleidingen het gaat? Klik op onderstaande button.
Lees meer over het STAP-budget