Op grond van het ADR-verdrag moeten chauffeurs die gevaarlijke stoffen vervoeren in het bezit zijn van een ADR vakbekwaamheidscertificaat.

Om in het bezit te blijven van een geldig ADR-certificaat ben je verplicht elke vijf jaar je certificaat te verlengen. Om je certificaat te verlengen moet je binnen één jaar vóór de vervaldatum van je huidige certificaat slagen voor het verlengingsexamen. Je bent verplicht lessen te volgen voordat je examen kunt doen.

De examens worden afgenomen op locaties van het CCV. Bij voldoende beoordeling van het examen wordt het ADR-certificaat uitgereikt.

 

ADR opleiding (Ook Code 95)

Opleidingsmogelijkheden

Basis:
Alle chauffeurs die gevaarlijke stoffen vervoeren moeten minimaal in het bezit zijn van het basis certificaat. Dit examen toetst je kennis van de wettelijke voorschriften die gelden voor het vervoer van gevaarlijke stoffen. In het examen komen o.a. de volgende onderwerpen aan de orde: eigenschappen en gevaren van de verschillende gevaarlijke stoffen, optreden bij onregelmatigheden en hoe te handelen in verschillende situaties.  De Basis opleiding duurt 2 dagen en telt mee voor 14 uur voor de nascholing (code 95).

Basis + Tank:
De aantekening Tank vervoer is naast het basis certificaat verplicht voor chauffeurs die gevaarlijke stoffen vervoeren in tankauto’s en tank containers. Het examen voor de aantekening toetst je (technische) kennis van de verschillende voertuigen en de vereiste voorschriften. De Basis + Tank opleiding duurt 3 dagen en telt mee voor 21 uur voor de nascholing (code 95).

Inschrijving voor particulieren of BTW vrijgestelde bedrijven