Bus rijbewijs DE halen? Bestuur een bus met aanhanger.

Bus rijbewijs DE halen? Met dit rijbewijs mag je een bus met aanhanger besturen die is ingericht voor het vervoer van meer dan 8 personen en waarvan de aanhanger een toegestane maximummassa heeft meer dan 750 kg.

Met het DE rijbewijs vergroot je je kansen op de arbeidsmarkt. Bij sommige werkgevers is dit rijbewijs een absolute must. Denk bijvoorbeeld aan reizen naar wintersportgebieden of fietsvakanties. Met een DE rijbewijs kun je voor meer klussen ingezet worden. 

Vooropleiding bus rijbewijs DE

Voordat je rijbewijs DE kunt aanvragen moet je een minimale leeftijd van 24 jaar oud hebben als je niet in het bezit bent van code 95 en in het bezit zijn van een geldig rijbewijs D.

Ben je jonger dan 24 jaar , dan ben je code 95 nodig en mag je onder voorwaarden met een bus met aanhangwagen rijden. kijk ook op de website van het CBR ;  https://www.cbr.nl/nl/rijbewijs-halen/bus/busrijbewijs-halen/bus-met-aanhanger-de

Bus met aanhanger (DE)
Bus rijbewijs (DE) halen?

Toelatingseisen bus rijbewijs DE

Voordat je een bus met aanhanger rijbewijs DE kunt aanvragen, moet je onder andere aan de onderstaande voorwaarden voldoen.

  • minimale leeftijd is 24 jaar indien je niet in het bezit bent van code 95
  • ben je jonger dan 24 jaar, moet je in het bezit zijn van code 95
  • je moet in het bezit zijn van een rijbewijs D.

Gezondheidsverklaring CBR en eventueel medische keuring:

Om praktijkexamen te kunnen doen moet je een gezondheidsverklaring voor de categorie DE aanvragen bij het CBR. Klik hier voor het aanvragen van de gezondheidsverklaring. De medische keuring heeft een geldigheidsduur van 3 jaar, is het langer geleden dat je gekeurd bent dan is nieuwe keuring vereist. Dit kan bij ons op de rijschool.

Hoe gaat het DE rijbewijs in zijn werk?

De opleiding voor bus DE bestaat alleen uit een praktijkgedeelte, dit bevat onder andere:

* Aan- en afkoppelen;
* Voertuigcontrole;
* Verkeersdeelneming;
* Bijzondere manoeuvres;
* Praktijklessen en examen starten vanaf onze locatie.

Aanhanger koppelen met bus

Kortom:
Onze instructeurs zorgen ervoor dat jij de baas blijft over het voertuig. Op een leuke en plezierige manier wordt er les gegeven en zorgen wij er samen voor dat je niet alleen je rijbewijs haalt, maar ook met heel veel vertrouwen achter het stuur zit.

Wil je meer informatie, neem dan contact met ons op.