Met een vrachtwagen rijbewijs C1E mag je een vrachtwagen met een kleine aanhanger trekken. De toegestane maximummassa is 750 kg. De massa van het motorvoertuig en de aanhanger is maximaal 12.000 kg.

Vooropleiding vrachtwagen rijbewijs C1E

Om een C1 vrachtwagen met aanhanger te mogen besturen, moet je in het bezit zijn van een rijbewijs C1E. Je moet in het bezig zijn van rijbewijs C1 of C en minimaal 18 jaar oud zijn. Het vrachtwagen rijbewijs met aanhanger C1E is, na het behalen van het examen, maximaal 5 jaar geldig.

Let op! Met een rijbewijs C1E mag je geen beroepsmatig vervoer verrichten. Daarvoor moet je een rijbewijs C1E met code 95 behalen. 

Vrachtwagen rijbewijs C1E halen in Assen

Toelatingseisen

Voordat je een vrachtauto met aanhanger rijbewijs C1E kunt aanvragen, moet je onder andere aan de onderstaande voorwaarden voldoen.

  • minimale leeftijd is 18 jaar
  • je moet in het bezit zijn van een rijbewijs C1 of C.

Gezondheidsverklaring CBR en eventueel medische keuring:

Om praktijkexamen te kunnen doen moet je een gezondheidsverklaring voor de categorie CE aanvragen bij het CBR. Klik hier voor het aanvragen van de gezondheidsverklaring. De medische keuring heeft een geldigheidsduur van 3 jaar, is het langer geleden dat je gekeurd bent dan is nieuwe keuring vereist. Dit kan bij ons op de rijschool.

Hoe gaat het rijbewijs C1E in zijn werk?

De opleiding voor C1E bestaat alleen uit een praktijkgedeelte, dit bevat onder andere:

* Aan- en afkoppelen;
* Voertuigcontrole;
* Verkeersdeelneming;
* Bijzondere manoeuvres;
* Praktijklessen en examen starten vanaf onze locatie.

Kortom:
Onze instructeurs zorgen ervoor dat jij de baas blijft over het voertuig. Op een leuke en plezierige manier wordt er les gegeven en zorgen wij er samen voor dat je niet alleen je rijbewijs haalt, maar ook met heel veel vertrouwen achter het stuur zit.

Inschrijving voor particulieren of BTW vrijgestelde bedrijven

Rijopleiding C1E (14 uur) + praktijkexamen €1704 excl. BTW