Nascholing code 95

Code 95 voor beroepschauffers 

Ben jij beroepschauffeur? Bijvoorbeeld op de vrachtauto of bus? Of wil jij dit worden? Dan moet jij de code 95 (basiskwalificatie) halen. Wanneer je geslaagd bent voor je examen, laat je deze code bijschrijven op je rijbewijs. Deze code is 5 jaar geldig. Iedere 5 jaar verleng je deze code door nascholing te volgen.

Code 95 bij Koops Novl Opleidingen

Koops Novl opleidingen is al jaren de beroepsopleider. Al meer dan 60 jaar leiden wij beroepschauffeurs op. Ook voor de nascholing kun je bij ons terecht. Wij geven verschillende soorten code 95 opleidingen. Je kunt bij ons terecht voor de praktijk-, theorie- en E-learning cursussen. Er zijn binnen dit thema ook verschillende subsidies mogelijk. Klik op onderstaande knoppen om per opleidingsvorm meer te lezen over onze mogelijkheden.

Praktijk

Praktijk opleidingen

Theorie

Theorie opleidingen

Elearning

Elearning opleidingen

Subsidies

Subsidie mogelijkheden

Code 95 is een aanduiding op het rijbewijs, die achter een voertuigcategorie is geplaatst . Deze code is verplicht voor het beroepsmatig besturen van een voertuig waarvoor rijbewijs C1(E), C(E), D1(E) of D(E) noodzakelijk is. De code is vijf jaar geldig en kan verlengd worden door het volgen van nascholing.

Deze code is verplicht voor alle beroepschauffeurs uit de EU en beroepschauffeurs die in de EU werken. Dit is geregeld in de Richtlijn vakbekwaamheid.

Om beroepschauffeur te blijven, moest u uiterlijk 10 september 2016 een geldige code 95 op uw rijbewijs hebben staan. Om uw code 95 te krijgen moet u 35 uur nascholing volgen.

Voor het bijschrijven van de code op een geldig rijbewijs heeft u geen Gezondheidsverklaring nodig. Uw rijbewijs behoudt dan de oorspronkelijk einddatum. In dit geval vraagt u een vervangend rijbewijs aan. Wilt u uw rijbewijs verlengen? Dan heeft u wél een Gezondheidsverklaring nodig.

Wie is Koops Novl Opleidingen?

Koops NOVL Opleidingen verzorgt al sinds 1958 hoogwaardige opleidingen voor Verkeer, Transport, Veiligheid en  Logistiek. Koops NOVL Opleidingen is sinds eind 2015 gevestigd op een ruime locatie aan de Van Vlissingenstraat 45a in Assen. Vanaf hier verzorgt Lambert Koops en zijn eveneens zeer deskundig team alle denkbare opleidingen voor Verkeer, Transport, Logistiek en Veiligheid. Het ontstaan van Koops NOVL Opleidingen komt doordat Koops Verkeers Educatie het opleidingscentrum NOVL over heeft genomen in 2016 na een aantal jaren samen te hebben gewerkt. NOVL is gevestigd is in Uithuizermeeden. Vanaf 1 januari 2018 is de samenvoeging tot stand gekomen en opereren wij onder de naam Koops NOVL Opleidingen en Koops NOVL Beroepsopleidingen.