Auto aanhangwagen bewijs halen?

Onze instructeurs zorgen ervoor dat jij de baas blijft over de combinatie. Op een leuke en plezierige manier wordt er les gegeven en zorgen wij er samen voor dat je niet alleen je auto aanhangwagen bewijs haalt, maar ook met heel veel vertrouwen achter het stuur zit. Lees hieronder meer en bekijk de video.

Hoe gaat het in zijn werk

Als je met een caravan, aanhanger of boot- of paardentrailer wilt gaan rijden, heb je vaak het rijbewijs BE nodig. Om dit rijbewijs te halen hoef je geen theorie-examen te doen. Voor het rijden met een aanhangwagen met een toegestaan totaal gewicht (ledig gewicht plus laadvermogen) van minder dan 750 kg geldt een vrijstelling. Als het toegestane totale gewicht van de aanhanger groter is dan het ledig gewicht van de auto, dan is een BE rijbewijs verplicht, als je rijbewijs voor 19 januari 2013 is afgegeven. Deze verplichting geldt ook als de toegestane maximum massa van de totale combinatie meer bedraagt dan 3.500 kg. Is je rijbewijs na 19 januari 2013 afgegeven, dan geldt dat de maximale toegestane massa niet meer bedraagt dan 3.500 kg.

Praktijk voor het auto aanhangwagen

De praktijkopleiding wordt gegeven door enthousiaste gediplomeerde docenten die ook voortgezette opleidingen kunnen verzorgen en daardoor meer met autorijden hebben dan alleen het geven van de basisopleiding. Tijdens de opleiding worden verschillende onderdelen behandeld zoals kennismaking en uitleg van de auto, bijzondere rijeigenschappen, bijzondere verrichtingen en inzicht in het verkeer. Speciale aandacht wordt besteed aan voertuigbeheersing, anticiperen, ongeval vermijdend rijden (risico perceptie) en mentale training. De rijopleiding betekent bij Koops NOVL Opleidingen niet alleen het halen van het rijbewijs. We geven je bagage mee in de vorm van een gedegen opleiding om de vierwieler met aanhangwagen de baas te blijven.

Tevens is het mogelijk om een BE-opleiding te volgen met een aangepaste auto.

Voordat je de opleiding kan gaan volgen, moet je een gezondheidsverklaring indienen bij het CBR en vrijgegeven zijn door het CBR.
Zolang dit niet geregeld is kan er geen opleiding ingepland worden.
Aanvragen gaat via www.mijn.cbr.nl inloggen met je DigiD met SMS-controle of de APP.

240604110522 - KoopsVEC - CB8B0042

Op jouw wensen afgestemd!

Uit ervaring weten wij dat, na de intakeles, voor deze opleiding gemiddeld 6 praktijklessen nodig zijn. Koops NOVL Opleidingen biedt de volgende mogelijkheden:

Intakeles:

In jouw eigen tempo:

Dagopleiding:

Je kunt ervoor kiezen om eerst een intakeles te nemen om te laten beoordelen hoeveel lessen er nodig zijn om examen te kunnen doen. Voor deze lessen en examen heb je de keuze om dit in eigen tempo of middels een dagopleiding te doen.

De lessen worden ingepland in blokken van 2 uur achter elkaar.

Deze opleiding varieert van 4 tot 10 uur met aansluitend het praktijkexamen (8 en 10 uur is een 2 daagse opleiding) omdat dit in sterke mate afhankelijk is van de vaardigheden van de kandidaat.

Zo gaat het examen bij het CBR

BE Pakket 6 rijlessen €581.38 excl. BTW
BE Pakket 8 rijlessen €681.97 excl. BTW