Subsidies BE, C, D, CE rijbewijs, heftruckopleidingen en code 95

Het is mogelijk om subsidie te krijgen voor het volgen van rijbewijs C, CE, D en cursussen in het kader van ‘nascholing code 95’. Code 95 is een aanduiding op het rijbewijs en deze code is verplicht voor iedereen die beroepsmatig een bepaald voertuig wil besturen. Zowel beroepschauffeurs die werken in de EU als beroepschauffeurs uit de EU moeten vanaf 10 september 2016 een geldige code 95 op hun rijbewijs hebben staan. De meeste chauffeurs moeten in september 2021 deze code weer verlengd hebben. Om nascholing code 95 voor zoveel mogelijk chauffeurs en bedrijven toegankelijk te maken zijn er verschillende subsidies in het leven geroepen. We hebben hieronder de subsidie code 95 mogelijkheden voor je op een rijtje gezet.

Wil jij meer weten over een bepaalde subsidie voor het behalen van het rijbewijs C en de code 95? Neem gerust contact op met onze medewerkers via info@koopsvec.nl of bel ons op 0592-372098Wij helpen je graag verder! 

 

Bedrijven uit de Transport & Logistieke sector welke premies afdragen aan het SOOB-fonds kunnen rekenen op subsidie voor:

    • Branchekwalificerende scholing zoals opleidingen voor het chauffeursvak, logistiek, middenkader en de sectoren verhuizen en verticaal transport;
    • Opleidingen op het gebied van veiligheid;
    • Praktijkdag verplichte nascholing;
    • Rijopleidingen voor nieuwe chauffeurs en kraanmachinisten.

Aangezien wij ‘gecertificeerd opleider Transport en Logistiek’ zijn kun je rekenen op maar liefst 60% of 75% SOOB subsidie op onze lesprijzen! Klik hier voor de mogelijkheden

Wij informeren je graag over de mogelijkheden, telefoon 0592-372098 of info@koopsvec.nl.

DOORZAAM is de nieuwe stichting, waar STAF (Stichting Arbo Flexbranche) en STOOF (Stichting voor Opleiding en Ontwikkeling Flexbranche) zijn samen gegaan.

De Stichting Opleiding & Ontwikkeling Flexbranche (STOOF) ondersteunde flexorganisaties in Nederland bij het ontwikkelen en opleiden van hun flexkrachten en vaste medewerkers. Het opleiden van flexkrachten is van essentieel belang. Flexorganisaties kunnen een beroep doen op STOOF voor advies, financiële ondersteuning, kennis en hulp bij implementatie. Flexorganisaties die zijn aangesloten bij STOOF krijgen 10% van de scholingskosten gesubsidieerd bij Koops Novl opleidingen. Dit geldt voor diverse rijopleidingen, nascholing Code 95, logistieke opleidingen en VCA.

Wij informeren je graag over de mogelijkheden, telefoon 0592-372098 of info@koopsvec.nl.

Bij OOM aangesloten bedrijven kunnen een bijdrage in de kosten ontvangen voor opleidingen in de categorieën:

    • Administratie, p&o en commercieel;
    • Ontwerpen, meten en tekenen;
    • Persoonlijke ontwikkeling, talen en communicatie;
    • Techniek, montage en lassen;
    • Veiligheid, arbo en milieu. 

Wij informeren je graag over de mogelijkheden, telefoon 0592-372098 of info@koopsvec.nl.

Sociale partners (CUMELA Nederland, FNV Agrarisch en Groen, CNV vakmensen en Vakvereniging Het Zwarte Corps) stellen via het Colland Arbeidsmarktfonds een vergoeding van € 850,- beschikbaar als tegemoetkoming in de kosten voor het behalen van het T-rijbewijs (mits behaald op of na 1 augustus 2019, anders is het € 700,-).

De gedeeltelijke vergoeding is voor leerlingen in de Groen, Grond, Infra opleidingen:

    • Je volgt een opleiding groen & cultuurtechniek, agrarisch loonwerk, machinist grondverzet, vakman GWW of je volgt een opleiding aan een school voor Praktijkonderwijs;
    • Je loopt stage (BOL) of je bent in dienst (BBL) bij een bedrijf dat valt onder de cao Loonwerk;
    • Je hebt je T-rijbewijs gehaald na 1 februari van het jaar waarin je start met het eerste jaar van de opleiding.

Wij informeren je graag over de mogelijkheden, telefoon 0592-372098 of info@koopsvec.nl.

Voor het besturen van landbouwtrekkers, grondverzetmachines en zelfrijdende werktuigen is een T-rijbewijs wettelijk verplicht. Voor de kosten van het theorie- en het praktijkexamen kan een subsidie worden aangevraagd. De subsidieregeling geldt voor werknemers, BOL- of BBL-leerlingen in onderstaande sectoren:

    • Dierhouderij;
    • Open teelten bloembollen;
    • Open teelten boomkwekerij;
    • Open teelten landbouw;
    • Open teelten tuinbouw;
    • Paddenstoelenteelt. 

Wij informeren je graag over de mogelijkheden, telefoon 0592-372098 of info@koopsvec.nl.

Een belangrijke activiteit van het FSO is het ontwikkelen, stimuleren en bevorderen van opleidingen en (nascholings)cursussen voor de werknemers. FSO verleent ook subsidies aan bedrijven die hun werknemers deze opleidingen laten volgen. Hiermee wordt een goede vakbekwaamheid van het personeel in de sector bevorderd.

Er zijn subsidies op code 95 opleidingen maar ook op functiegerelateerde opleidingen en op instroomtrajecten voor touringcarchauffeurs.

Wij informeren je graag over de mogelijkheden, telefoon 0592-372098 of info@koopsvec.nl.