VCA diploma halen? VCA Basis of VOL? (Ook Code 95)

Het VCA-diploma zorgt ervoor dat je kunt werken op bouwplaatsen waar dit certificaat verplicht is. Steeds meer opdrachtgevers vinden veiligheid enorm belangrijk. Steeds vaker is dit certificaat dus verplicht om ergens aan het werk te kunnen. Dit om het aantal ongelukken te verminderen. Met het VCA-diploma kan ook de werknemer iets doen aan de veiligheid op bouwplaatsen.

VCA bij Koops Novl Opleidingen

Heb jij nog geen VCA-diploma? Bij ons ben je aan het juiste adres. Tijdens de opleiding leer je risico’s te vermijden, te onderkennen en te beheersen. Dit om de veiligheid te verhogen. De opleiding is theoretisch van aard. Echter besteden we veel aandacht aan de praktijk.

Wij bieden verschillende VCA-cursussen aan. Van Basis tot VOL. Deze cursussen zijn ook via E-learning te volgen. Wij hebben ook lesmateriaal in andere talen. Bijvoorbeeld Engels en Pools. Aan het einde van de opleiding legt de kandidaat het examen af. Ook de examens kunnen in andere talen afgenomen worden. Het examen is een officiële landelijke toets gebaseerd op de VCA-eindtermen.

Na het behalen van de cursus kun je veilig werken. Je mag nu leveren aan gecertificeerde bedrijven. Deze bevoegdheid geldt 10 jaar. Naast deze veiligheidscursus geven wij ook BHV en EHBO cursussen voor bedrijven. Hiermee weten deelnemers hoe te handelen bij een ongeval. 

VCA diploma halen?

VCA certificaat (Ook Code 95)

VCA cursus Assen

Inhoud de cursus

Tijdens deze cursus komen de volgende zaken aan bod:

– Regelgeving en veiligheidsregels
– Veilig werken, overleg en inspecties
– Preventie
– Werkplek
– Persoonlijke beschermingsmiddelen
– Arbeidsmiddelen
– Specifieke werkzaamheden en omstandigheden
– Gevaarlijke stoffen
– Elektriciteit en straling
– Brand en explosie
– Ongevallen
– Noodsituaties

Opleidingsmogelijkheden VCA (Ook Code 95)

Voor deze VCA cursus zijn er verschillende opleidingsmogelijkheden. Van klassikale scholing tot aan maatwerk. Staat jouw mogelijkheid er dus niet tussen? Neem gerust contact met ons op! 

Klassikaal

Deze opleiding wordt gegeven in 4 bijeenkomsten. De bijeenkomst duurt maximaal 3 uur en vinden 2x per week plaats. Het examen wordt aan het einde van de tweede week afgenomen. Deze opleiding wordt iedere maand in Groningen gegeven. Het maximumaantal kandidaten is 14.

Klassikaal
Code 95

De opleiding duurt 1 dag (8 uur) exclusief examen. De opleiding telt mee voor 7 uur theorienascholing Code 95. Het examen zal in overleg met de kandidaat worden ingepland. Het maximumaantal kandidaten is 20.

Maatwerk
(klassikaal)

Heb jij moeite met leren of moeite met grote groepen? Dan is deze opleiding iets voor jou. De opleiding bestaat uit 5 bijeenkomst. De bijenkomst duur 2 à 3 uur. Hierbij krijg je ondersteuning van ons e-learningsysteem. De bijeenkomsten vinden 1x per week plaats en het maximumaantal kandidaten is 5.

E-learning

De kandidaat ontvangt van ons een lesboek en een inlogcode waarmee hij/zij zich individueel voorbereid op het examen. Het examen wordt in onderling overleg vastgesteld.

Examens

Alle examens worden afgenomen door een SSVV erkend examenbureau. De examens vinden zoveel mogelijk plaats op een locatie in jouw regio of op onze eigen locatie in Assen.De examens worden digitaal afgenomen.

De standaardtalen voor VCA Basis zijn o.a. Nederlands, Engels, Frans, Pools, Turks. Het is ook mogelijk een voorleesexamen Basisveiligheid VCA aan te vragen. Tijdens het voorleesexamen worden de examenvragen door de computer voorgelezen.

 

Heb je een specifieke vraag over de taal van het examen, neem dan contact met ons op.

Inschrijving voor particulieren of BTW vrijgestelde bedrijven

VCA Basis €187.5 excl. BTW
VCA Basis elearning €188 excl. BTW
VCA VOL elearning €188 excl. BTW
VCA Basis anderstalig zelfstudie €98.5 excl. BTW