VCA certificaat halen, Basis of VOL? (Ook Code 95)

De Arbowet verplicht werkgevers voldoende voorlichting en opleiding te geven aan medewerkers over de arbeidsomstandigheden en veiligheid. Ook opdrachtgevers stellen het VCA-certificaat steeds vaker verplicht voor hun leveranciers. Veiligheid is natuurlijk geen zaak van de werkgever alleen. Met deze opleiding kan ook de medewerker zelf iets doen aan de veiligheid op de werkplek.

Tijdens de opleiding leert men risico’s tijdens werkzaamheden te onderkennen en te beheersen om de veiligheid voor personen en omgeving te verhogen. De opleiding is theoretisch van aard. Er wordt echter veel aandacht besteed aan de toepassing in de praktijk.

Je kunt bij ons kiezen uit de VCA VOL en VCA Basis opleiding. De B-VCA en VOL VCA cursussen zijn ook via elearning te volgen. Eventueel hebben wij lesmateriaal  in andere talen beschikbaar o.a. in het Engels en Pools. Aan het einde van de opleiding legt de kandidaat het VCA examen af, ook de examens kunnen in andere talen afgenomen worden. Het VCA examen is een officiële landelijke toets gebaseerd op de VCA eindtermen. Gedurende de opleiding wordt de benodigde kennis overgebracht om het VCA examen met succes af te ronden.

De kandidaat zal, na het behalen van het certificaat, veiliger kunnen werken en is hierdoor bevoegd om te leveren aan gecertificeerde bedrijven. Deze bevoegdheid geldt voor 10 jaar.

VCA certificaat (Ook Code 95)

Inhoud van de opleiding

Tijdens de opleiding komt het volgende aanbod:
– Regelgeving en veiligheidsregels;
– Veilig werken, overleg en inspecties;
– Preventie;
– Werkplek;
– Persoonlijke beschermingsmiddelen;
– Arbeidsmiddelen;
– Specifieke werkzaamheden en omstandigheden;
– Gevaarlijke stoffen;
– Elektriciteit en straling;
– Brand en explosie;
– Ongevallen;
– Noodsituaties.

Opleidingsmogelijkheden (Ook Code 95)

Er zijn verschillende opleidingsmogelijkheden, staat uw mogelijkheid er niet tussen neem dan contact met ons op.

Klassikaal

Deze opleiding wordt gegeven in 4 bijeenkomsten van max. 3 uur. De bijeenkomsten vinden 2x per week plaats en het examen wordt aan het einde van de 2e week afgenomen. Deze opleiding wordt iedere maand in Groningen gegeven.
Het maximum aantal kandidaten is 14.

Klassikaal
Code 95

De opleiding duurt 1 dag (8 uur) exclusief examen en telt mee voor 7 uur theorienascholing Code 95. Het examen zal in overleg met de kandidaat worden ingepland. Het maximum aantal kandidaten is 20.

Maatwerk
(klassikaal)

Voor moeilijk lerende personen of personen waarvoor het niet verstandig is deze in een grote groep op te leiden, bestaat de opleiding uit 5 bijeenkomsten van 2 à 3 uur waarbij de kandidaten ondersteuning kunnen krijgen van ons e-learningsysteem.
De bijeenkomsten vinden 1x per week plaats en het maximum aantal kandidaten is 5.

E-learning

Deze opleiding wordt in zijn geheel via ons e-learningsysteem afgewerkt. De kandidaat ontvangt van ons een lesboek en een inlogcode waarmee hij/zij zich individueel voorbereid op het examen. Het examen wordt in onderling overleg vastgesteld.

Examens

Alle examens worden afgenomen door een SSVV erkend examenbureau. De examens vinden zoveel mogelijk plaats op een locatie in de regio van de kandidaten of op onze eigen locatie in Assen.
De examens worden digitaal afgenomen. De standaardtalen voor VCA Basis zijn o.a. Nederlands, Engels, Frans, Pools, Turks.
Het is ook mogelijk een voorleesexamen Basisveiligheid VCA aan te vragen. Tijdens het voorleesexamen worden de examenvragen door de computer voorgelezen.

Heb je een specifieke vraag over de taal van het examen, neem dan contact met ons op.

Inschrijving voor particulieren of BTW vrijgestelde bedrijven

U05 Code 95 VCA basis €207 excl. BTW
VCA Basis elearning €175 excl. BTW
VCA VOL elearning €175 excl. BTW
VCA Basis klassikaal vanaf 9 personen €204.98 excl. BTW
VCA Basis klassikaal vanaf 9 personen €204.98 excl. BTW
VCA Basis anderstalig zelfstudie €196 excl. BTW