Wil jij jouw trekker rijbewijs halen? Dat kan bij Koops Novl Opleidingen. Wij geven deze lessen in Assen en Uithuizermeeden. Wil jij een trekker besturen op de weg? Dan ben je verplicht om in het bezit te zijn van een T-rijbewijs.  In de meeste landen in Europa was dit al verplicht.  Nederland is één van de laatste landen waar het T-rijbewijs is ingevoerd. Hiermee wordt het een beetje veiliger op de Nederlandse wegen. Lees hieronder meer over onze mogelijkheden. Bekijk de video om te zien wat je kunt verwachten tijdens jouw lessen op de trekker. 

T-Rijbewijs Assen en Uithuizermeeden

Trekker Rijbewijs halen Uithuizermeeden

Hoe gaat het Trekker Rijbewijs in zijn werk?

Om het T-rijbewijs te behalen moet je minimaal 16 jaar zijn. Je moet rijgeschikt zijn en slagen voor het theorie- en praktijkexamen.

Uitzondering:
Iedereen die een geldig B-rijbewijs heeft, dat is afgegeven voor 1 juli 2015, kan gedurende de looptijd van dit rijbewijs een trekker besturen. Bij het vernieuwen van het rijbewijs zal de categorie T automatisch worden bijgeschreven.

Wil je praktijkexamen doen voor het T-rijbewijs? Dan beoordeelt het CBR of je rijgeschikt bent. Dat wil zeggen: geestelijk en lichamelijk in staat om te rijden. Dat is belangrijk voor de verkeersveiligheid. Het CBR stelt je hiervoor een aantal vragen over je gezondheid. Deze vragen staan op het formulier ‘Gezondheidsverklaring’, Koops NOVL kan je hiermee helpen. Meer informatie hierover kun je ook vinden op de website van het CBR. Vul hier je Gezondheidsverklaring in.

Theorie Trekker Rijbewijs

Voordat je praktijkexamen mag mag doen, doe je theorie-examen bij een CBR locatie in je buurt. Dit mag vanaf 15,5 jaar.
De theorie wordt gegeven door enthousiaste en ervaren docenten. Deze werken met en volgens de hedendaagse moderne leermiddelen. Tevens worden er in de theorielessen verbanden gelegd naar de praktijk. Op maandagavond wordt er in Assen en bij voldoende aanmelding in Uithuizermeeden theorielessen gehouden. Het examen kan via de rijschool worden geregeld. Deze opleiding is niet verplicht. Je kunt ook voor zelfstudie kiezen.  Uit onderzoek blijkt echter dat bij het volgen van een theorieopleiding de praktijk sneller verloopt. Boeken zijn bij ons verkrijgbaar. Kies jij voor zelfstudie? Dan kun je zelf of eventueel bij ons, een examen aanvragen bij het CBR. Voor het examen heb je een geldig legitimatiebewijs nodig. 

Praktijk Trekker Rijbewijs

De praktijkopleiding wordt gegeven door enthousiaste FAM-gediplomeerde docenten. Onze instructeurs moeten voldoen aan een aantal voorwaarden. Zo passen ze de les methodiek aan op jou, benadrukken ze doelstellingen van de les en geven ze aan wat je moet verbeteren. 

Tijdens de opleiding worden verschillende onderdelen behandeld. Zo maak je kennis met de trekker, leer je bijzondere rijeigenschappen en verrichtingen te doen en krijg je inzicht in het verkeer. Daarbij besteden wij speciale aandacht aan voertuigbeheersing, anticiperen, ongeval vermijdend rijden (risico perceptie) en mentale training. De tractorrijopleiding betekent bij Koops NOVL opleidingen niet alleen het halen van het rijbewijs. We geven je bagage mee in de vorm van een gedegen opleiding om de tractor de baas te blijven.

Het praktijkexamen wordt afgenomen op onze locatie in Assen of in Uithuizermeeden. Tijdens dit praktijkexamen zal de examinator toetsen of je veilig en zelfstandig kunt rijden. Ook dien je voldoende rekening te houden met andere weggebruikers. We letten op of je: 
– Veilig deelneemt aan het verkeer
– Het voertuig goed beheerst
– De verkeersregels correct toepast
– Besluitvaardig en sociaal rijdt
– Voldoende rekening houdt met de belangen van andere weggebruikers

Inschrijving voor particulieren of BTW vrijgestelde bedrijven

T Pakket UHM €2575.05 excl. BTW
Theorie cursus Tractor UHM €229.83 excl. BTW
Theorie cursus Tractor Assen €205.8 excl. BTW
T Theorie opleiding e-learning excl. examen €76.83 excl. BTW