Met de campertraining van Koops NOVL kan u zonder enige zorgen met uw camper de weg op. Een camper huren of kopen is gauw gedaan. Goede beheersing van het voertuig is echter een heel andere zaak. Steeds meer campereigenaren volgen dan ook een speciale rijvaardigheidstraining om goed voorbereid op vakantie te gaan. Naast campertrainingen bieden wij ook caravantraining aan. 

De camper is vaak een maatje groter dan de personenauto waarin je rijdt. Een bochtig bergweggetje vraagt normaal gesproken al veel van je aandacht. Met een grote camper is het helemaal opletten! Koops NOVL Opleidingen biedt, met ervaren rij-instructeurs, rijvaardigheidsopleidingen aan voor eigenaren van een camper. Voor meer zekerheid en gemak onderweg!

De campertraining bestaat uit een theorie- en een praktijkdeel. Tijdens de theorie leer je hoe je moet anticiperen op de afmetingen van je camper, behandelen we speciale kijk- en rijtechnieken en gaan we in op enkele zaken die te maken hebben met veiligheid (de staat van de banden en onderhoud aan de motor). Na de theorie is het tijd om het geleerde in de praktijk te brengen. Op een openbare weg leer je alle manoeuvres waarmee je te maken kunt krijgen tijdens een campervakantie.

Campertraining
Campertraining

Overzicht van de campertraining

  • Theorie over deelname met de camper aan het verkeer;
  • Leren anticiperen op de afmetingen van de camper;
  • Kijk- en rijtechnieken, controlehandelingen;
  • Veiligheid: staat van de banden en motoronderhoud;
  • Manoeuvres waarmee  je te maken kunt krijgen (achteruit rijden, fileparkeren, stopproef, bochten rijden, hellingproef)

Verloop van de trainingsdag en kosten

De campertraining vindt plaats in Assen onder begeleiding van een van onze ervaren instructeur. De training begint eerst met een deel theorie. Als dit deel is voltooid,  zal het praktijkgedeelte aan bod komen. 

  • Opleiding 2 uur     € 132,00
  • Opleiding 4 uur     € 264,00

Prijzen zijn geldig in 2024 en worden jaarlijks gewijzigd. Onder voorbehoud van prijswijzigingen.