Een camper huren of kopen is gauw gedaan. Goede beheersing van het voertuig is echter een heel andere zaak. Steeds meer campereigenaren volgen dan ook een speciale rijvaardigheidstraining om goed voorbereid op vakantie te gaan.

De camper is vaak een maatje groter dan de personenauto waarin je rijdt. Een bochtig bergweggetje vraagt normaal gesproken al veel van je aandacht, met een grote camper is het helemaal opletten! Koops NOVL Opleidingen biedt, met ervaren rij-instructeurs, rijvaardigheidsopleidingen aan voor eigenaren van een kampeerauto. Voor meer zekerheid en gemak onderweg!

De campertraining bestaat uit een theoriedeel en een praktisch deel. Tijdens de theorie leer je hoe je moet anticiperen op de afmetingen van je kampeerauto, behandelen we speciale kijk- en rijtechnieken en gaan we in op enkele zaken die te maken hebben met veiligheid (de staat van de banden en onderhoud aan de motor). Na de theorie is het tijd om het geleerde in de praktijk te brengen. Op een openbare weg leer je alle manoeuvres waarmee je te maken kunt krijgen tijdens een campervakantie.

Overzicht van de campertraining

  • Theorie over deelname met de camper aan het verkeer;
  • Leren anticiperen op de afmetingen van de camper;
  • Kijk- en rijtechnieken, controlehandelingen;
  • Veiligheid: staat van de banden en motoronderhoud;
  • Manoeuvres waarmee  je te maken kunt krijgen (achteruit rijden, fileparkeren, stopproef, bochten rijden, hellingproef)

Verloop van de trainingsdag en kosten

De campertraining vindt plaats in Assen onder begeleiding van een ervaren instructeur. De opleiding van 3 uur begint om 9:00 tot 12:00 uur. 
De opleiding van 4 uur van 13:00 tot 16:00 uur. De training volg je met je eigen camper.

  • Opleiding 3 uur     € 125,00
  • Opleiding 4 uur     € 150,00

Prijzen zijn geldig in 2021 en worden jaarlijks gewijzigd. Onder voorbehoud van prijswijzigingen.