Wil jij een reachtruck leren besturen? Geen enkele werkgever zal een werknemer zonder rijbewijs een vrachtwagencombinatie laten besturen. Bij intern transportmateriaal gebeurd dit helaas vaak nog wel. Er wordt te makkelijk gedacht over het rijden met een reachtruck. Koops NOVL Opleidingen zorgt ervoor dat je medewerkers van de juiste certificaten worden voorzien. Van een basisopleiding reachtruck tot een herhalingscursus voor de reachtruck.

Deze opleiding kan alleen worden gegeven in ons opleidingscentrum in Uithuizermeeden.

Reachtruck

Reachtruck certificaat (Ook Code 95)

reachtruck

Waarom een certificaat?

Als je met een reachtruck werkt of wil gaan werken, moet je een reachtruckcertificaat hebben. Hiermee toon je aan dat je op de hoogte bent van alle voorschriften voor het veilig werken met een reachtruck. Kennis van over de Arbowet is onderdeel hiervan. Naast deze theoretische kennis, moet je in de praktijk ook met een reachtruck kunnen omgaan.

Na het volgen van de reachtruckopleiding voldoen de werkgevers aan de verplichting van de Arbowet om haar werknemers (aantoonbaar) te instrueren in situaties waarbij risico’s voor de medewerker zich voordoen, zo ook bij de reachtruck.

Na het slagen voor zowel de theorie als de praktijk ontvang je een Koops NOVL-certificaat dat een geldigheid heeft van 5 jaar.

Voor deelname geldt een minimale leeftijd van 16 jaar. Tot 18 jaar dient de 16- en 17-jarige onder afdoende en deskundig toezicht te staan.

Theorie reguliere opleiding (zonder code 95)

De theorie wordt gegeven middels een lesboek en een online leerprogramma. De kandidaat kan tijd- en plaatsonafhankelijk werken in een gepersonaliseerde en interactieve omgeving. Die online omgeving is vaak een aangename plek, dynamisch en stimulerend. Goede e-learning maakt lastige theorie helder en saaie stof, nou ja, minder saai. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met een toets en wanneer alle hoofdstukken zijn behandeld wordt de online eindtoets vrijgegeven. Bij een score van 70% of hoger is de kandidaat geslaagd voor het theoriegedeelte.

Dit geheel wordt vanaf ongeveer 14 dagen voorafgaand aan de praktijkdag afgerond.

Praktijk (Ook Code 95)

De praktijkopleiding wordt gegeven door enthousiaste docenten. Tijdens de praktijk komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:
– Reachtruck rijklaar maken;
– Dagelijks onderhoud;
– Rijden in de praktijk;
– Manoeuvreren in diverse situaties;
– Veilig stapelen;
– Werken op hoogte.

reachtruck

Diverse mogelijkheden (Ook Code 95)

Basisopleiding
(zonder ervaring)

Deze opleiding is bedoeld voor kandidaten die nog nooit of heel af en toe op een reachtruck rijden of hebben gereden.
De opleiding duurt 1 dag, bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte en wordt gegeven in ons opleidingscentrum in Assen of Uithuizermeeden. Het theoriegedeelte wordt via een lesboek en het online leerprogramma afgerond.

Het maximum aantal kandidaten is 4 personen per opleidingsdag.

Met ervaring

Deze opleiding is bedoeld voor kandidaten die geen certificaat hebben maar wel regelmatig op een reachtruck rijden. Ook kandidaten waarvan het certificaat meer dan 1 jaar is verlopen volgen deze opleiding.
De opleiding duurt 4 uur, bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte en wordt gegeven in ons opleidingscentrum in Assen of Uithuizermeeden. Het theoriegedeelte wordt via een lesboek en het online leerprogramma afgerond.

Het maximum aantal kandidaten is 4 personen per dagdeel.

Herhaling

Deze opleiding is bedoeld voor kandidaten waarvan het certificaat minder dan 1 jaar is verlopen of binnenkort gaat verlopen.
De opleiding duurt 45 minuten, bestaat alleen uit praktijkoefeningen en wordt gegeven in ons opleidingscentrum in Assen of Uithuizermeeden.

Het maximum  aantal kandidaten is 2 personen per 45 minuten.

U16 Reachtruck
(code 95)

Deze opleiding is bedoeld voor vrachtwagenchauffeurs die in het kader van de nascholing punten moeten behalen. De opleiding duurt 8 uur, bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte en wordt gegeven in ons opleidingscentrum in Assen of Uithuizermeeden.

Het maximum aantal kandidaten is 4 personen per opleidingsdag.

U16 Reachtruck
e-learning
(code 95)

Deze opleiding is bedoeld voor vrachtwagenchauffeurs die in het kader van de nascholing punten moeten behalen. De opleiding duurt ongeveer 8 uur, bestaat uit een online theoriegedeelte van 4,5 uur, een praktijkgedeelte van 3 uur en wordt gegeven in ons opleidingscentrum in Assen of Uithuizermeeden.

Het maximum aantal kandidaten is 4 personen per dagdeel.

Inschrijving voor particulieren of BTW vrijgestelde bedrijven

Reachtruckopleiding 1e keer €407.15 excl. BTW
Reachtruckopleiding met ervaring €202.15 excl. BTW
Reachtruckopleiding herhaling €85 excl. BTW