Koops NOVL kan u voor uw chauffeurs een modern nascholingspakket code 95 leveren tegen de beste prijs-kwaliteitsverhouding in de markt. Hiermee verzekert u zich van het behoud van code 95 én van een nascholingspakket dat écht voordelen oplevert voor uw bedrijf.

Het nascholingspakket van Koops NOVL bestaat uit een aantal modules, waarin alle verplichte onderwerpen aan bod komen. Hierdoor steken uw chauffeurs er echt iets van op en worden voor uw bedrijf vele voordelen bereikt, zoals:

   • Brandstofbesparing
   • Toename van de verkeersveiligheid
   • Afname van schades
   • Bijdrage aan verlaging ziekteverzuim
   • Verbetering van de dienstverlening
   • Imagoverbetering

E-learning pakket code 95

E-learning biedt vele voordelen:

  • De E-learning is door uw chauffeurs te volgen waar en wanneer zij willen.
  • Hun productiviteitsverlies wordt beperkt.
  • Uw chauffeurs zitten niet 35 uur in de klas maar slechts 12,5 uur.
  • De uren-in-de-klas kunnen eventueel ’s avonds of op zaterdag worden gevolgd.
  • De cursuskosten zijn lager doordat de docent niet fysiek aanwezig hoeft te zijn.
  • E-learning biedt nieuwe didactische mogelijkheden; sketches, animaties en vraag en antwoord spellen versterken het leereffect.
  • Iedere nascholingscursist krijgt hulp en support van een digitale coach.

Uw voordeel ontstaat doordat Koops NOVL gebruik maakt van een modern e-learn programma in combinatie met korte mondelinge bijeenkomsten. Uw chauffeur start met dit programma 10 dagen voordat de mondelinge bijeenkomst is gepland. Dit kan uw chauffeur in eigen tijd doen en op het moment dat hij daarvoor tijd heeft. Het is mogelijk dat hij inlogt op iedere plaats waar hij dat wil, dus of thuis, kantoor dan wel ergens onderweg.  Het e-learnprogramma duurt in totaal 22,5 uur.

E-learning theorie modules

Hieronder staan de verschillende theorie modules waaruit gekozen kan worden:

Module 1 (U45)

Professionele verkeersdeelname & actuele verkeerskennis

Module 2 (U14)

Communicatieve en sociale vaardigheden

Module 4 (U45)

Veiligheid tijdens het werk, leefstijl & gezondheid

Module 5 (U45)

Laden & lossen, rijden & rusten, digitale tachograaf

Module 6 (U05)

Basis VCA of VOL-VCA

Module 7 (U16)

Veilig werken met de heftruck

Module 7 (U16)

Veilig werken met de reachtruck

Voordat de mondelinge bijeenkomst start moeten de deelnemers een toets maken over het geleerde in het e-learnprogramma. Als zij een voldoende halen, mogen zij deelnemen aan de mondelinge bijeenkomst. De bijeenkomst duurt per module 2,5 uur. Koops NOVL kan er voor zorgen dat op zaterdagen 2 modules worden afgewerkt. Dit houdt dan in dat de deelnemers 7 uur fysiek aanwezig moeten zijn en dat dit dan 14 punten oplevert.

Examen module 6
De VCA opleiding kan worden afgesloten met een officieel examen afgenomen door een SSVV erkend examenbureau. Hiervoor zullen in overleg afspraken met de deelnemers worden gemaakt. De examenkosten zijn niet meegenomen in dit e-learnpakket.

Praktijk module 7
In module 7 wordt veilig werken met de heftruck of reachtruck beschreven. De e-learncomponent  bestaat uit 4,5 uur. Binnen 10 dagen moet de praktijktraining zijn afgerond. De praktijktraining van de heftruck of reachtruck duurt dan 2,5 uur. Ook hiervoor krijgen de deelnemers 7 punten bijgeschreven.

E-learning praktijk modules

In module 3 wordt de praktijktoets beschreven, meestal is dat Rijoptimalisatie met een vrachtauto. De e-learncomponent  bestaat uit 4,5 uur. Binnen 10 dagen moet de praktijktoets zijn afgerond. Het rijden met de vrachtauto duurt dan 2,5 uur. Ook hiervoor krijgen de deelnemers 7 punten bijgeschreven.

Hieronder staan de verschillende theorie modules waaruit gekozen kan worden:

 1.  

Module 3a (W01)

Economisch rijden / Het Nieuwe Rijden

Module 3b (W02)

Rijoptimalisatie / BBS