Sinds september 2009 moeten alle beroepschauffeurs (vrachtwagen en bus) nascholing volgen om hun vakbekwaamheid, ook wel code 95, te verlengen. Deze code is 5 jaar geldig. Om de code te verlengen dien je nascholing te volgen. Deze verplichte nascholing code 95 bestaat uit 35 uur cursus, waarvan minimaal 7 uur praktijk. Daarnaast is er sinds 13 september door het CCV een limiet gesteld aan het aantal uren e-learning dat iemand in een nascholingscyclus van 35 uur mag worden. De limiet is 12 uur. Een chauffeur kan dus 3 cursussen van 4 uur e-learning volgen. Bij Koops NOVL Opleidingen kun je kiezen uit de reguliere cursussen en onze e-learning code 95 modules voor de Code 95 nascholing.

E-learning code 95 pakket

Voor de E-learning code 95 hebben wij een speciaal pakket samengesteld. Hierdoor kan de chauffeur nascholing code 95 volgen tegen de beste prijs/kwaliteitsverhouding. Hiermee verzeker je je van het behoud van code 95 én van een nascholingspakket die écht voordelen oplevert voor je bedrijf.

Onze nascholingscode 95 pakket bestaat uit een aantal modules waarin alle verplichte onderwerpen aan bod komen. De chauffeur steekt er echt iets van op en het levert vele voordelen voor jouw bedrijf op, zoals:

– Brandstofbesparing
– Toename van de verkeersveiligheid
– Afname van schades
– Bijdrage aan verlaging ziekteverzuim
– Verbetering van de dienstverlening
– Imagoverbetering

Code 95 nascholing bij Koops Novl Opleidingen

E-learning code 95 voordelen

E-learning Code 95 bij Koops Novl Opleidingen

Bij de e-learning code 95 volg je 12 uur zelfstudie. De cursist maakt gebruik van ons zeer moderne e-learning systeem in combinatie van een korte mondelinge bijeenkomst. De chauffeur start dit programma 10 dagen voordat de mondelinge bijeenkomst gepland staat. Dit kan de chauffeur in zijn eigen tijd doen. Hij kan overal in het systeem inloggen. Thuis, op kantoor of onderweg. Hierdoor biedt de code 95 enorme voordelen zoals:

  • De E-learning is door uw chauffeurs te volgen waar en wanneer zij willen.
  • Hun productiviteitsverlies wordt beperkt.
  •  De chauffeurs zitten niet 21 uur in de klas maar slechts 9 uur.
  • De uren-in-de-klas kunnen op zaterdag worden gevolgd.
  • De cursuskosten zijn lager doordat de docent niet fysiek aanwezig hoeft te zijn.
  • E-learning biedt nieuwe didactische mogelijkheden; sketches, animaties en vraag en antwoord spellen versterken het leereffect.
  • Iedere nascholingscursist krijgt hulp en support van een digitale coach.

E-learning code 95 theorie modules

De theorie van de E-learning code 95 bestaat uit een 7-tal modules. Hieronder staan de verschillende theorie modules waaruit gekozen kan worden:

Module 1 (U45)

Professionele verkeersdeelname & actuele verkeerskennis

Module 2 (U14)

Communicatieve en sociale vaardigheden

Module 4 (U45)

Veiligheid tijdens het werk, leefstijl & gezondheid

Module 5 (U45)

Laden & lossen, rijden & rusten, digitale tachograaf

Module 6 (U05)

Basis VCA of VOL-VCA

Module 7 (U16)

Veilig werken met de heftruck

Module 7 (U16)

Veilig werken met de reachtruck

Voordat de mondelinge bijeenkomst start moeten de deelnemers een toets maken over het geleerde in het e-learnprogramma. Als zij een voldoende halen, mogen zij deelnemen aan de mondelinge bijeenkomst. De bijeenkomst duurt per module 3 uur. Koops NOVL kan er voor zorgen dat op zaterdagen 2 modules worden afgewerkt. Dit houdt dan in dat de deelnemers 7 uur fysiek aanwezig moeten zijn en dat dit dan 14 punten oplevert.

Examen module 6
De VCA opleiding kan worden afgesloten met een officieel examen afgenomen door een SSVV erkend examenbureau. Hiervoor zullen in overleg afspraken met de deelnemers worden gemaakt. De examenkosten zijn niet meegenomen in dit e-learnpakket.

Praktijk module 7
In module 7 wordt veilig werken met de heftruck of reachtruck beschreven. De e-learncomponent  bestaat uit 4 uur. Binnen 10 dagen moet de praktijktraining zijn afgerond. De praktijktraining van de heftruck of reachtruck duurt dan 3 uur. Ook hiervoor krijgen de deelnemers 7 punten bijgeschreven.

E-learning code 95 praktijk modules

In module 3 wordt de praktijktoets beschreven, meestal is dat Rijoptimalisatie met een vrachtauto. De e-learncomponent  bestaat uit 4 uur. Binnen 10 dagen moet de praktijktoets zijn afgerond. Het rijden met de vrachtauto duurt dan 3 uur. Ook hiervoor krijgen de deelnemers 7 punten bijgeschreven.

Hieronder staan de verschillende theorie modules waaruit gekozen kan worden:

  1.  

Module 3a (W01)

Economisch rijden / Het Nieuwe Rijden

Module 3b (W02)

Rijoptimalisatie / BBS