Ben je op zoek naar een medische keuring voor uw rijbewijs? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij bieden namelijk een rijbewijskeuring aan.

In sommige gevallen is een medische keuring nodig wanneer:

  • Je een praktijkexamen wilt afleggen voor de categorieën: C, C1, CE, D, D1 en DE;
  • Je je rijbewijs C, C1, CE, D, D1 en DE wilt verlengen;
  • Je 70 jaar of ouder bent en het rijbewijs verloopt op of na je 75ste verjaardag.
 • Bij Koops NOVL Opleidingen is regelmatig een onafhankelijke arts aanwezig om medische keuringen uit te voeren. Je kunt jezelf of je medewerkers inschrijven voor de rijbewijskeuring door een mail te sturen of even contact met ons op te nemen (telefoon 0592-372098 of info@koopsvec.nl). Na het inschrijven wordt een afspraak ingepland door één van onze medewerkers. De keuring duurt ongeveer 15 à 20 minuten en vindt plaats binnen de aangegeven tijden. Je ontvangt per email een uitnodiging waarin vermeld staat op welk tijdstip je aanwezig dient te zijn. Let op: het is dus geen vrije inloop.
rijbewijskeuring

De rijbewijskeuring

Waarop keurt de onafhankelijke arts?

Bij de rijbewijskeuring test de arts of je in staat bent het voertuig zelfstandig en veilig te besturen. Hij beoordeelt:

  • Algemene fysieke gesteldheid;
  • Mentale conditie;
  • Functioneren van armen, benen en wervelkolom;
  • Bloeddruk;
  • Ogen.

Zo kan hij tijdens de keuring eventuele gezondheidsrisico’s en lichamelijke afwijkingen ontdekken.

Wat heb je nodig voor een rijbewijskeuring?

  • Een keuringsverslag en/of een ZD-code (aan te vragen bij het CBR of bij de gemeente);
  • Geldig rijbewijs/legitimatiebewijs.

Let op: er dient vooraf betaald te zijn voor de rijbewijskeuring. Indien je het bedrag niet hebt voldaan voorafgaand aan de afspraak wordt je geweigerd bij de keuring of er is anders afgesproken.

Hoe vraag je het keuringsverslag en/of de ZD code aan?

De gezondheidsverklaring moet je via de website van het CBR digitaal in te vullen. Hiervoor heb je je DigiD nodig. Kies de voor je relevante gezondheidsverklaring en doorloop de verdere stappen: beantwoord de vragen, vink de juiste categorieën aan, verzendt het formulier en reken af met IDEAL. Let op: dit bedrag staat geheel los van de kosten van de rijbewijskeuring. Als je je Gezondheidsverklaring via Mijn CBR hebt ingediend, krijg je binnen een uur per e-mail een ontvangstbevestiging (hou je berichtenbox van Mijn CBR in de gaten). Hierin wordt door het CBR een gepersonaliseerd keuringsverslag en/of een ZD code geplaatst. Print het keuringsverslag uit of noteer de ZD code en neem deze mee naar de arts. Zonder het keuringsverslag of de ZD code kunnen wij je medische keuring bij onze arts niet laten plaatsvinden.

Andere medische keuringen

Ben je buschauffeur?

Hou dan ook rekening met je geneeskundige verklaring (voorheen de medibus pas). Deze heb je nodig om mensen te mogen vervoeren in bijvoorbeeld een touringcar. Heb je deze nog niet of verloopt je geneeskundige verklaring? Dan is het mogelijk om een combi keuring in te plannen bij de onafhankelijke arts. De geneeskundige verklaring krijg je direct mee. 

Ben je taxichauffeur?

Wanneer je je chauffeurskaart wilt aanvragen of verlengen neem dan de formulieren van de Kiwa mee. Deze formulieren kun je gratis downloaden op de website van Kiwa register (Geneeskundige verklaring).

Medische keuring €68 excl. BTW