Techniek en veiligheid zijn van groot belang. Wanneer je veel rijdt, dan is de kans op een vervoersmiddel met pech ook groter. Dat hoeft echter geen probleem te zijn, wanneer je als chauffeur de nodige kennis hebt van de vrachtwagen of bus. Denk aan de technische veiligheid, het dagelijks onderhoud en het sleep klaar maken van de auto.
De nascholingsopleiding techniek en diagnose stellen bij pech onderweg is bedoeld voor chauffeurs die zich willen voorbereiden op eventuele technische calamiteiten onderweg. Kandidaten verdiepen zich in de basiskennis van de techniek die relevant is tijdens de uitoefening van hun taken in binnen- en buitenland.
De opleiding is gericht op zelfredzaamheid, het voorkomen van vervolgschade en door het stellen van de juiste diagnose bij pech, het adequaat kunnen informeren van hulpverlening.
Theorie:
– Techniek van de auto;
– Meest voorkomende pechgevallen;
– Veiligheid bij pechgevallen;
– Juist melden van storingen;
– Hoe te handelen bij een incident;
– Technische veiligheid voertuig.
Praktijk:
– Veiligheid (voertuig en eigen veiligheid);
– Diagnose stellen bij pechgevallen;
– Dagelijkse controle;
– Noodreparaties;
– Vervangen van zekeringen e.d.;
– Storing zoeken in praktijk;
– Persoonlijke beschermingsmiddelen;
– Veiligheid in de cabine.
De opleiding duurt 1 dag en telt mee voor 7 uur theorie nascholing (code 95).
We hebben diverse theorie-opleidingen waardoor je goed kunt voorbereiden op je theorie- examen
Op 8 juli 2023 hebben de Ministers van Sociale Zaken en de Minister van Onderwijs het besluit bekend gemaakt dat per direct de STAP-subsidie niet meer beschikbaar is voor opleidingen die niet erkend zijn door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW).
Dit betekent ook dat onze opleidingen, die allemaal niet onder deze erkenning vallen, geen aanspraak meer kunnen maken op deze subsidie.