Hoogwerker certificaat halen?

De hoogwerker is niet meer weg te denken als praktisch hulpmiddel voor werk dat op grote hoogte moet gebeuren. Omdat de bediening van deze machine risico’s met zich meebrengt, heeft de Arbowet een hoogwerker certificaat verplicht gesteld. Met dit certificaat zal het werk efficiënter en veiliger gebeuren. Ook is de werkgever ingedekt bij eventuele ongevallen met deze machine. 

De opleiding is bedoeld voor alle personen die tijdens de uitvoering van hun werkzaamheden een hoogwerker (knik, schaarlift, telescoop) moeten besturen. Te denken valt een ramenlappers en schoonmakers of mensen die in de bouw werken. Voor dit certificaat geldt een minimale leeftijd van 18 jaar. Personen jonger dan 18 jaar kunnen dit certificaat (nog) niet behalen. 

Let op: na het slagen voor zowel de theorie als praktijk ontvang je een Koops NOVL certificaat. Dit certificaat is in Nederland gedurende 5 jaar geldig.

Hoogwerker

Inhoud van de hoogwerker opleiding

Hoogwerker

Inhoud van de opleiding:

Theorie:
– Arbo-wet;
– Normen en richtlijnen, relevante wettelijke bepalingen;
– Praktisch en veilig omgaan met een hoogwerker, benoemen van onderdelen;
– Hulpmiddelen, inspecties en onderhoud;
– Mogelijkheden en krachten;
– Machinespecifiek deel (afhankelijk van het gebruikte type);
– Werken op diverse hoogten.

Praktijk:
– Oefenen in het veilig werken met een hoogwerker op een vastgesteld parcours,
  afhankelijk van het machinetype;
– Voorkomen van ongelukken en schade;
– Controle en preventief onderhoud;
– Manoeuvreren.

De opleiding duurt 1 dag. Deze training wordt op onze locaties in Assen en Uithuizermeeden gegeven, maar dat kan ook in-company. Dan komt een instructeur langs om deze opleiding te verzorgen. Voor de opleiding hanteren wij een minimale groepsgrootte van 4 personen en een maximum van 10 per instructeur. Wil jij meer meten of een offerte aanvragen? Bel ons op 0592 – 372098 of stuur een mail naar info@koopsvec.nl.