Wil jij ADR veiligheidsadviseur worden? Als gevolg van nieuwe EU-regelgeving moeten bedrijven die op welke wijze dan ook  te maken hebben met transport, overslag en/of opslag van gevaarlijke stoffen kunnen beschikken over een veiligheidsadviseur. Koops NOVL biedt de opleiding ADR Veiligheidsadviseur aan.

Iedere onderneming die gevaarlijke stoffen over het spoor, de weg of het water vervoert, moet minstens één veiligheidsadviseur in dienst hebben. Deze verplichting geldt ook als het bedrijf zich alleen bezighoudt met het verpakken, beladen, vullen of lossen.

Een ADR Veiligheidsadviseur heeft een belangrijke rol in de keten van de chemielogistiek. Naast een jaarlijks verslag wat door hem of haar wordt opgesteld en een ongevallenrapport bij eventuele ongevallen, is het takenpakket een stuk breder en houdt hij of zij de veranderingen in de wet- en regelgeving op het gebied van gevaarlijke stoffen bij en speelt hij of zij een wezenlijke rol in de veiligheid van het bedrijf.

De Veiligheidsadviseur zorgt er dus voor dat het laden, vervoeren en het lossen van gevaarlijke stoffen probleemloos verloopt. Om voldoende kennis te krijgen over de verschillende gevaarlijke stoffen en hoe deze vervoerd moeten worden, zijn de medewerkers meerdere dagen hard aan het studeren geweest.

ADR veiligheidsadviseur

ADR Veiligheidsadviseur worden

ADR veiligheidsadviseur

Inhoud van de opleiding:

Deze opleiding bestaat uit: 
– Internationale context en nationale wetgeving;
– Straf- en civielrechtelijke aansprakelijkheid;
– Kwaliteit en rapportage Wegvervoer;
– Nationale wetgeving over het vervoeren van gevaarlijke goederen;
– Verplichtingen afzender, vervoerder, ontvanger;
– Aanvullende nationale voorschriften;
– Kenmerking, etikettering en classificatie;
– Verpakkingen, IBC’s, tanks en containers.

Kandidaten krijgen een bijgewerkt exemplaar van de wetteksten VLG/ADR bij de start van de opleiding.

De opleiding duurt 6 dagen. Het examen wordt  afgenomen door het CBR. Dit certificaat is 5 jaar geldig en moet binnen één jaar vóór de vervaldatum worden verlengd. Meer weten over deze opleiding? Stuur een mail naar info@koopsvec.nl of bel naar 0592 – 372098.