Hoe gaat het halen van je scooter rijbewijs in z'n werk?

Scooter rijbewijs

Als je het scooter rijbewijs wilt halen moet je, voordat je gaat lessen op de weg met de scooter, in het bezit zijn van een geldig theoriecertificaat voor deze categorie en minimaal 16 jaar zijn. Veilige kleding en een goedgekeurde helm horen bij het bromfiets rijden. Voor zover jezelf niet in het bezit bent van een helm, regenkleding en handschoenen, kun je deze tijdens de les van ons lenen. Een helmmuts is verplicht voor behoud van de helmen en uit oogpunt van hygiëne.

Praktijk Scooter Rijbewijs

Scooter rijbewijs

Intest scooter rijbewijs

De intest is bedoeld om te kijken in hoeverre je in een dagopleiding je praktijkexamen kunt halen. Wij streven ernaar om met 2 kandidaten gedurende 2 uur te trainen. Bijzondere aandacht wordt besteed aan voertuigbeheersing, remtechniek en beginnende verkeersdeelname. Dit geeft meer zekerheid bij de vervolgopleiding. Omdat je op de openbare weg gaat rijden, dien je bij de intest 16 jaar te zijn en in het bezit te zijn van een geldig theoriecertificaat AM.

Praktijklessen voor het scooter rijbewijs

Nadat je bent geslaagd voor je theorie-examen, 16 jaar bent geworden en hebt gekozen voor een dagopleiding krijg je 5 rijlessen op de weg met aansluitend het praktijkexamen. Kies je voor losse lessen dan worden de lessen verdeelt in overleg met jou. De praktijkopleiding wordt gegeven vanaf een volgbromfiets door een KNMV gediplomeerde instructeur. Je krijgt de opdrachten door middel van een draadloos communicatiesysteem. Tijdens de opleiding worden verschillende onderdelen behandeld, zoals kennismaking met en uitleg van de bromfiets, bijzondere rijeigenschappen en inzicht in het verkeer. De bromfietsrijopleiding betekent bij ons niet alleen het halen van het rijbewijs, wij geven je bagage mee in de vorm van een gedegen opleiding om je bromfiets de baas te blijven. Als je deze opleiding afrondt en je hebt je rijbewijs AM gehaald, dan krijg je een gratis les als je je Autorijbewijs bij ons komt halen, dat is dus een extra voordeel. Vraag hiervoor naar de voorwaarden!

Theorie

Regelmatig worden er theoriecursussen gehouden met aansluitend een theorie-examen, het examen wordt dan via de rijschool geregeld. Deze opleiding is niet verplicht, je kunt ook kiezen voor zelfstudie. Boeken zijn bij de rijschool verkrijgbaar. Maar verkeersinzicht leer je niet uit een boekje en dat is juist wat we onze leerlingen mee willen geven tijdens deze theorielessen. Direct vanaf dat je 15,5 jaar bent mag je theorie-examen gaan doen. Daarvoor heb je een geldig legitimatiebewijs nodig. Om te slagen moet je minimaal 44 van de 50 vragen goed beantwoord hebben.

Wil je (eenvoudig en snel) online een theorieproduct naar keuze kopen? Dat kan via onze webshop (zie link hieronder). Veel succes met oefenen!

Praktijk

Scooter rijbewijs

De praktijkopleiding wordt gegeven door enthousiaste KNMV-gediplomeerde docenten. Een aantal voorwaarden vanuit de KNMV en Koops NOVL Opleidingen waaraan de instructie moet voldoen is o.a, de op jou aangepaste les methodiek verzorgen, laten weten wat de doelstelling van de les is, aangeven wat er verbeterd dient te worden en in hoeverre de opleiding vordert. Dat je les krijgt van een KNMV-docent houdt voor jou in dat je les krijgt van een docent die ook voortgezette opleidingen verzorgt en daardoor meer met bromfietsrijden heeft dan alleen het geven van de basisopleiding. Tijdens de opleiding worden verschillende onderdelen behandeld zoals kennismaking met en uitleg van de bromfiets, bijzondere rijeigenschappen en inzicht in het verkeer. Speciale aandacht wordt besteed aan anticiperen, ongeval vermijdend rijden (risico perceptie) en mentale training. De bromfietsopleiding betekent bij Koops NOVL Opleidingen niet alleen het halen van het rijbewijs. We geven je bagage mee in de vorm van een gedegen opleiding om de tweewieler de baas te blijven.

Examen

Wanneer examen doen?

Als je gekozen hebt voor een van onze opleidingspakketten, dan kan bij het begin van de opleiding een planning gemaakt worden voor de te volgen praktijklessen en wordt een examen vastgesteld als je je theorie examen hebt gehaald.

De op jouw wensen afgestemde opleiding!

De lesduur bij Koops NOVL Opleidingen is zestig minuten, dus omrekenen wat je betaalt op grond van een andere lesduur is niet moeilijk.

Je kunt voor de reguliere lessen of voor een dagopleiding kiezen. Reguliere lessen  houdt in dat je wekelijks één keer lest om het rijbewijs te halen. Je betaalt per les. 

Theorie cursus Bromfiets €54.54 excl. BTW
AM2 Pakket 5 Praktijklessen €332.79 excl. BTW