Extra maatregelen CBR

Naar aanleiding van de lockdown die vanaf zondag 19 december tot en met in ieder geval vrijdag 14 januari 2022 is ingegaan heeft het CBR een aantal extra maatregelen ingesteld. De rijscholen vallen onder uitgezonderde dienstverlening hetgeen betekent dat wij dus open mogen blijven. 

Vanaf maandag 20 december gelden  vanuit het CBR extra maatregelen, in ieder geval tot 14 januari 2022:

 • het CBR maakt geen uitzonderingen voor het niet kunnen gebruiken van mondkapjes. Als dit nodig is, stellen we het examen uit.
 • Het CBR gaat niet met meer dan 2 personen op pad, om het aantal contacten te beperken. Dit betekent o.a. dat:
  • Opleiders niet meer meerijden bij het AVD-examen
  • Opleiders niet meer meelopen bij het AVB-examen.
  • Opleiders niet meer meerijden bij het AM2-examen.
  • Het examen directiechauffeur niet wordt afgenomen.
  • We geen WRM-stages en RIS-begeleiding doen.
 • Binnen alle CBR-locaties blijft het mondkapje op. De enige uitzondering geldt voor deelnemers aan cursussen. Zij mogen het mondkapje afdoen als ze gaan zitten.
 • De horeca is gesloten voor bezoekers.

Strikte naleving

Het CBR  ziet strikt toe op het naleven van alle nieuwe en bestaande maatregelen. Dit betekent: geen mondkapje is géén examen. Dat geldt bij het niet dragen van het mondkapje tijdens de rijles of bij de aankomst op het examencentrum. Als theorie-kandidaten samen in een busje komen en een van hen draagt geen mondkapje, dan kan de hele bus geen examen doen.

Geen examen, toets, rijtest of cursus bij twijfel

Nog steeds is het mogelijk voor kandidaten om examens, toetsen en rijtesten te verzetten bij corona gerelateerde klachten. Als een CBR-collega het vermoeden heeft dat een klant mogelijk coronaklachten heeft dan kan hij of zij het examen, de toets of de rijtest uitstellen.

Continu alert

Met de genoemde nieuwe maatregelen en het extra toezien op de strikte naleving daarvan, zet het CBR een plus bovenop de al bestaande maatregelen. De afgelopen anderhalf jaar is onze veiligheidsaanpak succesvol gebleken: ze hielden Nederland mobiel en het aantal besmettingen bleef gelukkig zeer beperkt. Met dit aangescherpte pakket hebben zij het vertrouwen dat ze deze lijn voortzetten. Het CBR rekent op ieders medewerking.