Alle bestuurders van een tractor die op de weg komen, zijn verplicht om in het bezit te zijn van een T-rijbewijs. In de meeste landen om ons heen was dit al verplicht, Nederland is één van de laatste landen in Europa waar het tractor rijbewijs is ingevoerd. De verwachting is dat het hiermee weer een beetje veiliger wordt op de Nederlandse wegen. Lees hieronder meer en bekijk de video.

T-Rijbewijs Assen en Uithuizermeeden

Tractor UHM_1

Hoe gaat het in zijn werk?

Om het T-rijbewijs te behalen moet je minimaal 16 jaar zijn, rijgeschikt zijn en slagen voor het theorie- en praktijkexamen.

Uitzondering:
Iedereen die een geldig B-rijbewijs heeft dat is afgegeven voor 1 juli 2015, kan gedurende de looptijd van dit rijbewijs een tractor besturen. Bij het vernieuwen van het rijbewijs zal de categorie T automatisch worden bijgeschreven.

Wil je praktijkexamen doen voor het T-rijbewijs? Dan beoordeelt het CBR of je rijgeschikt bent. Dat wil zeggen: geestelijk en lichamelijk in staat om te rijden. Dat is belangrijk voor de verkeersveiligheid. Het CBR stelt je hiervoor een aantal vragen over je gezondheid. Deze vragen staan op het formulier ‘Gezondheidsverklaring’, Koops NOVL kan je hiermee helpen. Meer informatie hierover kun je ook vinden op de website van het CBR, Vul je Gezondheidsverklaring in.

Theorie

Voordat je praktijkexamen mag doen, doe je theorie-examen bij een CBR locatie in je buurt. Dit mag vanaf 15,5 jaar.
De theorie wordt gegeven door enthousiaste en ervaren docenten, die werken met en volgens de hedendaagse moderne leermiddelen. Tevens worden er in de theorielessen verbanden gelegd naar de praktijk. Elke woensdag- of donderdagavond worden er in Assen en Uithuizermeeden theorielessen gehouden. Het examen kan dan via de rijschool worden geregeld. Deze opleiding is niet verplicht. Je kunt ook voor zelfstudie kiezen, maar uit onderzoek blijkt dat bij het volgen van een theorieopleiding de praktijk sneller verloopt. Boeken zijn bij ons verkrijgbaar. Wanneer je kiest voor zelfstudie dan kun je zelf, of eventueel met de verkeersschool, een examen aanvragen bij het CBR. Voor het examen het je nodig: een geldig legitimatiebewijs.

Praktijk

De praktijkopleiding wordt gegeven door enthousiaste FAM-gediplomeerde docenten. Een aantal voorwaarden vanuit de FAM en Koops NOVL opleidingen waaraan de instructie moet voldoen is o.a; de op jou aangepaste les methodiek verzorgen, laten weten wat de doelstelling van de les is, het aangeven wat er verbeterd dient te worden en in hoeverre de opleiding vordert. Tijdens de opleiding worden verschillende onderdelen behandeld zoals kennismaking met en uitleg van de tractor, bijzondere rijeigenschappen en bijzondere verrichtingen en inzicht in het verkeer. Speciale aandacht wordt besteed aan voertuigbeheersing, anticiperen, ongeval vermijdend rijden (risico perceptie) en mentale training. De tractorrijopleiding betekent bij Koops NOVL opleidingen niet alleen het halen van het rijbewijs. We geven je bagage mee in de vorm van een gedegen opleiding om de tractor de baas te blijven.

Het praktijkexamen wordt afgenomen op onze locatie in Assen of in Uithuizermeeden, tijdens dit praktijkexamen zal de examinator toetsen of je veilig en zelfstandig kunt rijden en of je voldoende rekening houdt met andere weggebruikers, hij let o.a. of je:
– Veilig deelneemt aan het verkeer;
– Het voertuig goed beheerst;
– De verkeersregels correct toepast;
– Besluitvaardig en sociaal rijdt;
– Voldoende rekening houdt met de belangen van andere weggebruikers.

Inschrijving voor particulieren of BTW vrijgestelde bedrijven

Praktijkles T Assen €73.5 excl. BTW
Praktijkles T UHM €86 excl. BTW
T Pakket UHM €1604 excl. BTW
Theorie cursus Tractor UHM €210 excl. BTW
Theorie cursus Tractor UHM €210 excl. BTW
    • Uithuizermeeden
    • Startdatum: 02-12-2020
    • 9
    • Voeg toe
Theorie cursus Tractor Assen €127.5 excl. BTW
Theorie cursus Tractor Assen €127.5 excl. BTW
Theorie cursus Tractor Assen €138 excl. BTW
T Theorie opleiding e-learning excl. examen €68.48 excl. BTW